Pressemeddelelse 2019

En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med.

Engelske Jane Clark (violin, vokal) og irske Shane Donnelly (vokal, guitar, bodhrán) er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse.

De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men Jane & Shane bevæger sig elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne.

Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem. Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet.

”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!”
(Niels Hausgaard)

”... en forrygende koncert med den engelsk/irske duo og helt klart en af de bedste koncerter under årets festival, som undertegnede overværede. De udstråler stor spilleglæde, og deres musik går direkte i hjertet på publikum, der også fortjent kvitterede med stående bifald et par gange.”
(Per Dyrholm, Rootszone, Skagen Festival 2018)

Baggrund

Duoen mødte hinanden i København tilbage i 2000, og Danmark har siden da dannet rammen om deres musikalske aktiviteter. De brød for alvor igennem, da sangeren og satirikeren Niels Hausgaard i 2003 inviterede dem med i sit show og med ordene "Jane og Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd; de er begavede underholdere i absolut særklasse”, erklærede sin fascination af duoens musik- og scenekvaliteter.

Siden gennembruddet i 2003 har Jane & Shane’s karriere accelereret med ekspresfart, og de har trukket fulde huse ved de mange koncerter, de har spillet rundt omkring i Danmark.

Også DR har haft øje for duoens store scene- og musikkvaliteter og Jane & Shane blev inviteret til at spille ved de traditionsrige Ledreborg Slotskoncerter i sommeren 2009 sammen med DR UnderholdningsOrkesteret og i 2013 spillede de 9 nytårskoncerter med UnderholdningsOrkesteret i hele landet. Og i sommeren 2014 var det Aalborg Symfoniorkester, der havde fornøjelsen af samarbejdet med Jane & Shane på orkesterets store sommerturné.

Jane & Shane har i perioder turneret med eget band og med forskellige gæster. Således var violinisten John Sheahan fra den legendariske gruppe The Dubliners i 2013 med Jane & Shane på turné og har siden spillet med dem flere gange både på turnéer og festivaler.

Og altid og i alle sammenhænge, har en Jane & Shane koncert den helt særlige lyd, smittende musikalitet og sofistikerede samspil, som er så kendetegnende for dem. Og populariteten er ikke til at tage fejl af. Uanset om de står på scenen ved en slotskoncert, i et lille forsamlingshus, til et firmaevent, i en kirke, på en festival eller i et kulturhus, tager Jane & Shane’s dygtighed, varme og udstråling altid publikum med storm.

Det fine gamle, men vanskelige håndværk kan de til perfektion, og det fortjener den aller-største respekt...
Niels Hausgaard

Gode musikere kendes på deres evne til at spille musik. Gode spillemænd på deres trang til at lege med musik. Og gode legekammerater hænger ikke på træerne. Engelske Jane og Irske Shane er ikke bare gode musikere og spillemænd; de er begavede underholdere i absolut særklasse. De kan forvandle tumulten i et dunkende værtshus fredag aften til jubelsang og rørende poesi. Det fine gamle, men vanskelige håndværk kan de til perfektion, og det fortjener den aller-største respekt.

Gid de aldrig opgiver det. Det er dog på musikscenen, man får størst udbytte af deres musikalske talent. De dybe rødder i den britiske folkemusik fornægter sig ikke, når de med stor selvfølge bevæger sig rundt i stilarterne. Shane er showets ankermand med sin musikalitet, sin sikkerhed, sin respekt for publikum og sin lyse, men håndfaste humor. Jane skal opleves.

Hun kan sin violin og har plejet sit betydelige talent siden barndommen.

Hun fylder rummet med energi og forår.

Hun blænder!

Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld selv for døve. Jeg har den store glæde at regne dem blandt mine legekammerater.

They don't just shine – they sparkle in a firmament of their own...
John Sheahan, fiddler, The Dubliners

They don't just smile – they sparkle in a firmament of their own. What a joy to listen to this CD – Jane's laughing fiddle teasing out twinkles from Shane's angelic voice – a seamless weaving of strings and vocal cords ; poetry in motion - even their names rhyme! And what an eclectic mix, from swing to laments to dazzling dance tunes, many of which are self-penned.

I've had the pleasure of joining them on stage at the Tønder Festival, and the energy on this CD captures that 'live-music' feeling.

Do yourself a favour – buy it!

Koncerten var kun få minutter gammel...
Stefan Andreasen, Kalundborg Folkeblad

Koncerten var kun få minutter gammel, før publikum klappede med i takt til Shanes huggende akkorder på guitaren og Janes hoftevuggende, ekvilibristiske violin-spil. De er begge absolut forenede med deres instrumenter, som de mestrer til fuldkommenhed, og tilført deres store karisma og masser af godt humør skulle man som publikummer lide af en sværvægter vinter-depression for ikke at lade sig rive med.

Promo Photo 1
DOWNLOAD
Promo Photo - J&S with John Sheahan tour
DOWNLOAD
Promo Photo 2
DOWNLOAD
Jane & Shane poster
DOWNLOAD
8MB